Hur fungerar det?

KOM IGÅNG!

Registrera och logga in med BankID

När du loggat in med mobilt BankID eller BankID på fil första gången sker en automatiskt registrering. Du verifierar ditt mobilnummer därefter kan du hämta/skicka post eller rekommenderade brev.

Registrera och logga in med tvåfaktorsautentisering

För att logga via tvåfaktorsautentisering klicka på registrera, fyll i namn, e-post, mobilnummer och välj lösenord, kryssa i att du inte är en robot och därefter klicka på registrera.

Du får en verifieringskod skickad som sms till din mobiltelefon skriv in den i popup-rutan och tryck på Ok. Nu kan du hämta / skicka post eller rekommenderade brev.

Via kontoinställningar kan du kontrollera att land, tidszon, språk mm är rätt inställt.

Skicka post

Innan du går vidare till ”Skicka Post”  är det möjligt att lägga in en logotyp, avatar, bild, ändra  till företagsnamn, föreningsnamn o s v stället för ditt privata namn. Det görs i kontoinställningar.

Välj ”Skicka Post” därefter ”Post” och du kommer till skicka-sidan. Följande filer möjliga att skicka är: .doc, .docx, .pdf, .jpg, .png, .gif .ppt .xls, .csv.

Klicka eller släpp en fil i rutan för att ladda upp. (Du kan bara skicka en fil och max 5 Mb stor).

Fyll därefter i telefonnummer, mottagarland, du kan även skriva dokument-information till den eller de som du vill delge dokument.

Klicka på ”Skicka Post”.

Hämta post

Välj ”Inkorgen” och sedan ”Post” i menyn. Markera all post i inkorgen och klicka på ”Ladda ner som zip-fil”.

En kodnyckel skickas till det mobilnummer som är anslutet till kontot.

Alla nerladdade zip-filer märkts med dagens datum och klockslag. Din post/zip-fil läggs i en folder på datorn. Liggtiden för post är 7 dygn därefter raderas den. Mottagaren har möjlighet att förlänga liggtiden med ytterligare 7 dygn ”se förlänga liggtid för post”

Skicka rekommenderat brev

Du kan skicka 5 st brev á max 5 Mb/st samtidigt till samma mobilnummer. Det ingår en sms-avisering  till avsändaren när mottagaren laddat ner det rekommenderade brevet.

När du skall leverera väljer du ”Skicka Post” i menyn  och ”Rekommenderat Brev” där du laddar upp dina filer.

Möjliga filer att skicka är följande: .dok, .docx, .pdf, .jpg, .png, .gif, .ppt, .xls, .csv

Efter uppladdad fil skriver du in mottagarens mobilnummer och ev ett sms-meddelande.

Klicka på ”Skicka Post” och mottagaren får ett sms att det finns rekommenderat brev att hämta på ”Seqrra.com”. Har du skrivit ett sms-meddelande till mottagaren finns även det där.

Hämta rekommenderat brev

Att ett rekommenderat brev finns att hämta föregås alltid av en avisering via sms, information ges att brevet behöver hämtas inom 72 timmar.  

Via ”Inkorg” och ”Rekommenderat Brev” i menyn tas du till nedladdningssidan. Det skickas en krypteringsnyckel till ditt mobilnummer som sms. I popup-rutan skriver du in krypteringsnyckeln klicka därefter på ”ok”.

Dokumentet laddas då ner till din webbläsare och du kan spara ner det. Om du inte hämtat försändelsen inom 36 timmar skickas ett påminnelse-sms.

Köpa frimärken

För att kunna skicka post eller rekommenderat brev behövs porto/frimärken. I menyn och ”Köpa Frimärken” finns ett antal färdiga paket att välja mellan. Du blir omdirigerad till PayPal där betalar man med kort eller PayPal-konto, frimärkena finns sedan på ditt konto.

Kostnaden för post var som helst i värden är 1 frimärke á 5 kr och får bestå av en fil med max 5 Mb.

Kostnaden för rekommenderat brev var som helst i världen är 3 frimärken á 5 kr/st och får bestå av 5 st filer med max 5 Mb/st. De kan skickas till samma mottagare samtidigt, oavsett om man levererar 1 fil eller 5 filer är kostnaden 3 frimärken (15 kr).

Överföra frimärken

Du kan överföra frimärken du har tillgängligt på kontot till en eller flera mottagare. Tex om du önskar tillbaka ett underskrivet avtal, ansökningsblanketter etc kan du skicka med porto/frimärken.

Klicka på ”Dela Frimärken” i meny, fyll i vilket land mottagaren befinner sig, dess mobilnummer, skriv in det antal frimärken du vill överföra och klicka på ”Dela Frimärken”.

Mottagaren får ett sms att det finns frimärken för att leverera post och rekommenderade brev via Seqrra.com. Överför du till en mottagare som ännu inte är registrerad hos Seqrra, kommer du kunna se dem i ”Ej utlösta frimärken”. När mottagaren registreras så tillfaller de överförda frimärkena mottagarens konto.

Om mottagaren inte registrerar sig finns möjlighet att ta tillbaka de frimärken du överfört till ditt egna konto. Det görs genom att klicka på ”Ej utlösta frimärken” tryck på knappen för att hämta tillbaka frimärkena till ditt konto.

Kontaktlista

Skriv in dina kontakter i kontaktlistan genom att fylla i kontaktnamn, företag, land, mobilnummer och klicka på ”spara”. Alla kontakter finns då tillgängliga i snabbsökningen när du ska skicka post eller rekommenderade brev. Klicka på de kontakter du vill skicka till och mobilnumret hamnar då automatiskt i fältet för telefonnummer. De som valts ur din kontaktlista markeras och hamnar i en separat lista.

Det är möjligt att ladda upp flera kontakter samtidigt. Välj ”kontakter” och ”Överför CSV” i menyn, ladda ner mallen för fler kontakter, klicka på ”ladda upp” och de hamnar i kontaktlistan.

Logghistorik

I logghistoriken kan du som avsändare eller mottagare se i detalj händelser för post eller rekommenderade brev. För rekommenderade brev kan du ladda ner kvitto för varje önskad händelse.

För rekommenderade brev kan du se vad som är skannat, krypterat, levererat, hämtat av mottagaren eller om det raderats då tiden gått ut. För post kan endast avsändaren se i detalj vad som är levererat, hämtat och raderat.

Om mottagaren inte laddat ner leveransen finns det möjlighet att radera den ur systemet. I ”Logghistorik / post eller rekommenderat brev” söka den fil du vill radera, klicka därefter på ”papperskorg” och den raderas ur systemet.

I logghistoriken finns ytterligare detaljerad information tex när filen skapades, mobilnumret till mottagaren och avsändaren (om ingen använder dolt nummer), namn på leveransen etc.

SMS-aviseringar

Det finns för närvarande 7 typer av sms-aviseringar som avser följande:

1. Varje gång du som mottagare får ett rekommenderat brev att hämta.

2. Det skickas endast 1 avisering/dag att det finns post att hämta, oavsett om du får 1 eller flera postleveranser samma dag.

3. Påminnelse efter 36 timmar att det rekommenderade brevet ej är uthämtat, efter 72 timmar raderas brevet.

4. Påminnelse efter 6 dygn att din post ej är uthämtad, efter 7 dygn raderas posten.

5. Vid inloggning med tvåfaktorsautentisering skickas en kod.

6. En krypteringsnyckel skickas då du ska hämta en rekommenderad försändelse.

7. Möjligheten för avsändaren av det rekommenderade brevet att få en avisering då mottagaren laddat ner försändelsen.

Avsluta konto

Du kan när du vill avsluta ditt konto hos Seqrra utan uppsägningstid. Det gör du genom att logga in med samma metod som du registrerade dig, med BankID eller tvåfaktorsautentisering.

Gå till menyn och ”mina inställningar”, klicka på ”ta bort mitt konto”. Ett sms till ditt mobilnummer skickas med en kod, koden skrivs in i popup-rutan,  klicka på ”Ok” och din information raderas omgående, loggar och frimärken kommer att tas bort permanent från servern. OBS! Processen kan inte ångras!

Seqrra den globala lösningen för digital kommunikation!