Om Seqrra

Seqrras Vision

SEQRRAS vision är en global lösning av digital kommunikation för post och rekommenderade brev!

Säkerhet, integritet, sekretess, miljövänlighet samt säkra leveranser är våra ledord.

Vi levererar post och rekommenderade brev över hela världen lika snabbt och enkelt som tex en överföring med Swish så länge avsändaren har mottagarens mobilnummer. Avsändaren behöver inte integrera med Seqrra eller införskaffa ett speciellt filformat.

Av säkerhetsskäl kan man idag inte ladda ner och spara post och försändelser via mobiltelefon, mottagaren måste använda sig av en dator både vid leverans och mottagning av post och försändelser.

Inom kort lanserar vi även av en mobilapp som fungerar på  samma sätt som vår webbaserade metod och med samma höga säkerhet.

Leverera post till mer än 200 länder världen över.

Vad är Seqrra?

Seqrra är en ny metod för elektronisk distribution av post och rekommenderade försändelser med hög säkerhet, hög sekretess, säkra leveranser och miljömedvetenhet.

Vi lagrar inte post eller rekommenderade försändelser likt brevlådeföretag, vilket inte gör personuppgifter eller annan känslig information tillgänglig.

Vi säkrar transporten mellan A till B och låter alla miljoner mottagare av post och rekommenderade försändelse spara och lagra där de själva vill.

Vi arbetar för din säkerhet och integritet, följer PUL (personuppgiftslagen) samt de föreskrifter och regler som PTS (Post och Telestyrelsen) och Datainspektionen föreskriver eller rekommenderar.

Seqrra vs Swish

Ja många tycker detta system påminner om Swish.

Swish är det system som storbankerna är i Sverige. Swish fungera så att man kopplar sitt mobila nummer till ett konto hos sin bank. När man har gjort det så kan man skicka pengar kors och tvärs till vänner och bekanta som har swish.

Det både enkelt och snabbt, det säger pling så sitter pengar på kontot.

Lite så fungerar Seqrra, vi ser till att ditt mobil nummer blir din postlåda.
Mobilnummer idag är nästa som ett andra personnummer när du väl har fått ett mobilnummer så byter man inte det.

Vaför använder Seqrra mobilnummret?

Jo vi använder detta till att bryta mönster samt att det är bättre att tala om ett telefon i stället för personnummer.

För att få post eller rekommenderade brev hos Seqrra så behöver du bara uppge ditt mobilnummer. Det flesta digital brevlådor kräver att du är registrerad innan så du kan få post hos dem. De beror på att det de har byggt sina system på personnummer. I Seqrra så använder vi också personnummer men inte som adress utan vi använder då mobilnummer som din adress till din post.

Det gör vi av säkerhetsskäl samt smidigheten att kunna få och skicka post till personer världen över. Vi tror inte att du vill berätta ditt personnummer till vem som helst?

I och med detta kan du få post hos Seqrra utan att vara registrerad. Så fort du registrera dig och lägger in ditt nummer så kommer du åt den post som är knuten till ditt nummer.

För att kunna få myndighetspost så måste du ha ett konto via Bankid och du måste vara registrerad innan du kan få post från myndigheter.

Idag både svårt att kapa någons telefonnummer samt att det är svårt att avlyssna SMS.

Vi tala inte om att du har post eller ett rekommenderat brev via E-post. Det gör vi bara i SMS och vi vår app( appen kommer snart) Skulle det vara så att du har en dator som är hackade så finns det en möjlighet att posten kan bli kapat.

Hur då?

Det är inte lätt, Seqrra är byggt så att det är stort sätt omöjligt att få tag i post som till hör en annan person.  Det kräver att någon kan få tag i ditt telefon nummer.

Men vad händer om någon får tag i min telefon?

Om en person skulle få tag i din telefon, skulle person komma in i den?
många i dag som har en smarttelefon har oftast en telefonkod.
Men om nu bedragaren kommer in i din telefon och ser ett SMS att du har fått post hos Seqrra. Ja då har vi nästa steg kan bedragaren din kod till Bankid?
-troligen inte. Om det är så att du inte använder Bankid utan använder 2 väg autentisering. Då måste  bedragaren veta både din E-post och din kod som du har valt. Så tänk på att inte bevara koder till t.ex bankid och andra känsliga inloggningar i din telefon öppet så att vem som helst kan läsa detta om du skulle bli av med telefonen.